Gefu Kaffetratt Porslin Vit - köksrödskap

Kaffetratt Porslin - köksrödskap Vit Gefu odlmlz3106-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Littleheart Örngott Vagn & Vagga Bomullstrikå 28 x 35 cm Vit Little Heart

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Bloomingville Vas Stengods Diameter 15 cm Höjd 15 cm Blå

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

Iittala Nappula Ljusstake 10 cm Vit - ljusstakar & ljuslyktor

Kaffetratt Porslin - köksrödskap Vit Gefu odlmlz3106-Hem & Inredning

Antikljus dia. 2 2 cm H 24 5 cm 4 st. rosa Happy Moments

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Opto Design Tallyho Bordstablett 40 x 30 cm Vit (hvit)

Värmeljus vita 24p transparant ljuskopp Form Living - julpynt

Harry Potter Hogwarts Express Bokstöd Tema Fritid - bokstöd

Bloomingville Matta 200 x 80 cm Beige (beige) - vardagsrumsmattor

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Bäddset Spjälsäng Cosmic Latte Bliss Sthlm BLISS Sthlm

 

Spjälsäng Royal Vit Troll - barnmöbler