Gemina - Amie Kaufman  Jay Kristoff - böcker (9781101916667)     Bokhandel

Gemina - Amie Kaufman Kristoff - böcker (9781101916667) Bokhandel Jay zwdgdb7090-Böcker

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Badring Sjöjungfru Bigmouth Inc - vattenleksaker

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Nerf Glowstrike Captain Cassian Andor Star Wars - uteleksaker & sportleksaker

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

Kassaaparat Jabadabado - rollek

Gemina - Amie Kaufman Kristoff - böcker (9781101916667) Bokhandel Jay zwdgdb7090-Böcker

Jag ber om ursäkt ifall jag har stavfel, grammatikfel etc i texterna. Jag har märkt på senaste tiden att jag har börjat ”tappa” svenskan, så det kanske tar lite tid tills jag hittar den igen.

Un beso!

Gemina - Amie Kaufman Kristoff - böcker (9781101916667) Bokhandel Jay zwdgdb7090-Böcker

Twister Tefat Grön Stiga - uteleksaker & sportleksaker

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

UV-tröja Fiji Navy blå Reima - badkläder & uv-kläder

Vintage Death Trooper Star Wars - figurer & miniatyrer

Gaspard & Romys familj Dockskåp Djeco - dockskåp & tillbehör

Bucket Hat Beige Melton stl 45 - badkläder & uv-kläder

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Glittrande mjukis-drake Vit-rosa Martinex - gosedjur

 

Maui halvguden Action Figure Disney Vaiana - dockor & tillbehör